´Rich dad, Poor dad´ er lidt af et “must-have”, hvis du følger diverse iværksættere på Instagram. Derfor er vi da også nødt til, lige at have den med herinde…

Skal jeg være helt ærlig, så er det en af de første bøger jeg har læst, efter jeg begyndte at interessere mig for penge (ihvertfald når det kommer til mere end at tjene, og bruge dem).

Derfor kan denne bog på sigt, muligvis, også få en højere værdi for mig selv. Jeg er selv opvokset i en generations-håndværker familie, og dette kan måske også give en stærk kontrast til bogen, der egentlig handler om alt andet end at arbejde…

Jeg fandt den engelske version på saxo til den sølle sum af 75,-, hvilket først fik mig til, at overveje om det egentlig bare var et billigt salgstrick. Det viste sig dog, at både historien, og indholdet fangede, og jeg må nok indrømme, at jeg gerne havde givet mere for den, hvis det kom dertil.

Dette lærer vi af ´Rich dad, Poor dad´:

  1. Lær at lytte
  2. Betal dig selv først
  3. Køb luksus til sidst, ikke først
  4. Reducer dine udgifter og dine passiver
  5. Gå efter værdifulde aktiver
  6. Kontrollér dine følelser
  7. Arbejd for at lære, ikke for at tjene
  8. Du bliver hvad du studerer – Læs ofte
  9. Geninvesterer dine fortjenester fra dine aktiver
  10. Omgiv dig selv med folk, der er klogere end dig selv

Om bogen: 

´Rich dad Poor dad´, er skrevet af Robert T. Kiyosaki. Fortællingen er en god blanding af små fortællinger fra hans eget liv, og de erfaringer han har gjort sig. Der er endog illustrationer for, at påvise hans tanker om investeringer, forbrug, og reinvesteringer. Derudover er der også nogle ord om, at fejle, ændre livsstil, ændre mindset og prioritere. 

Jeg ved ikke om det måske er logik for de fleste, men jeg er selv opvokset i en lige under middelklassefamilie i nordjylland, så jeg syntes jeg fik lært meget basal viden. Det er ikke den vilde specialiserede viden bogen giver, MEN den giver appetit på, at opsøge mere. Og jeg tror faktisk det er her Kiyosaki kommer i sin ret.

Generelt er bogen inddelt i 10 skridt mod, at blive mere økonomisk uafhængig. Dog ikke i forhold til ´Sådan tjener du en million´, men mere en gennemgang af det mindset der behøves for, at nå dét længere.

En udmærket starter-bog til dig, der gerne vil ændre din finansielle situation, men også bare et skridt på vejen derhen ad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here