Går man op i økonomi, så er det ikke nogen hemmelighed, at passiv indkomster i særdeleshed har været i fokus de seneste år. Derfor vil jeg ikke fokusere helt vildt på Affiliate og Dropshipping, da det efterhånden er et marked de fleste er inde på…

TILGENGÆLD har jeg både et par idéer og nogle enkelte punkter, som kan gøre dit mindset mere økonomisk fungerende.

Jeg har tidligere været inde på 50/30/20 reglen, den kan findes i en anden artikel, og den er en ret god pejlepind, hvis man først lige er begyndt at fokusere på økonomiske metoder. 

Mindsettet

De fleste tror, at du har masser af penge, hvis bare du arbejder nok for dem. Det er til dels en halv sandhed. Det handler i lige så høj grad om, hvad du tænker om penge.

De fleste tjener også penge for at bruge penge, altså får løn, betaler regninger og køber ting for de resterende penge…

De mest velhavende har gjort det anderledes. De har arbejdet for at tjene penge, som de på én eller anden måde har investeret i noget der kan kaste flere penge af sig. Dette fungerer på rigtig mange måder, der er både aktier, boliger eller etablering af virksomhed på den ene eller anden måde.

Kan man tilsidesætte sine lystbetonede indkøb, og fokusere på dem man virkelig har brug for såsom mad, tøj, og regninger, er man allerede et skridt foran. Dette betyder selvfølgelig ikke, at man skal vælge ALT fra, men prioritering er vigtigt og skaber bedre økonomi til de ting, der kan være nødvendige for at øge din indkomst.

Jeg læste en bog om Simon Spies da jeg var 14 år. Den eneste sætning jeg kan huske (udover en masse korte sætninger om hans morgen-bolle-damer) var frasen;

“Brug halvdelen, spar resten op”.

Og det er den metode jeg selv bruger, når jeg har ekstra arbejde. Selvfølgelig går der også et beløb til skat, og det der er tilbage kan nogle gange virke meningsløst. Men når der pludselig står flere 1000 kr. på ens opsparing, så virker det endnu mere motiverende!

Og som Jay-Z har sagt:

“If you can’t buy it twice, you can’t afford it”.

Det synes jeg er værd at huske på – det er nemlig aldrig dårligt at have noget stående. Og min egen erfaring siger, at hvis der er en udgift ved noget, kan man også tjene på det.

Løn og indtjening

Som beboer i Danmark er de fleste af os sikret minimum 3000 kr. om måneden (hvis du eks. er hjemmeboende på SU eller kontanthjælp). Dette er et yderst lavt udgangspunkt, plus du helst ikke må arbejde hvis du er på kontanthjælp.

MEN, det udelukker ikke muligheden for at gøre det muligt. Mange har selvfølgelig også udfordringer i forhold til arbejde og hvilke jobs man kan varetage, derfor prøver jeg at komme med så varierende råd som muligt…

BEMÆRK; Dette er mine egne erfaringer, det betyder derfor ikke at det er den eneste måde at gøre det på, eller at det 100% passer til dig. Det har virket for mig, og gør det egentlig stadig.

De fleste ønsker ikke at arbejde mere end 37 timer på deres arbejdsplads, især ikke hvis de har børn eller hobbyer der også skal være tid til. Men nogle simple måder kan dog øge den månedlige indkomst…

Der har været stor fokus på passive indkomster de seneste år. Her er der rigtig mange muligheder. Nogle af de billigste måder at komme i gang på er, at finde noget man er god til og tjene penge på dét.

Er du god til keramik eller at male, så kan du “undervise” eller sælge dine varer på nettet.

Er du god til grafisk arbejde, at skrive, eller hobby programmør, da kan du tjene penge som freelancer. Her er især upwork.com , freelancer.com , diverse facebook sider og worksome.dk ret gode sider at udforske markedet for det DU kan tilbyde. Start i det små, bliv bedre og opbyg referencer. Jeg tjener en god sjat månedligt på, at skrive forskellige tekster eller oversætte for virksomheder i udlandet – og så kan jeg arbejde hjemmefra når min datter er smidt i seng.

En anden mulighed er, at du kan udleje et værelse eller din kolonihave over Airbnb. Når du først har opsat din profil og din annonce, så går resten nærmest af sig selv. Du kan selv vælge hvor ofte du vil have besøg, hvor meget de må bruge af din lejlighed og hvor meget du vil engagere dig i dine gæster. 5 mdr. om året, er vores tilbygning fuldt booket, og vi bor et stykke udenfor byen. Det er dog en fordel at kunne tale engelsk, hvis du overvejer denne mulighed.

Som noget ret nyt, kan du også åbne op som pakkenabo hos Homerr. Her er det dog en fordel at der er 3 km. til nærmeste pakkeshop, ellers kan det ikke helt betale sig. Ydermere hjælper det også med en masse tid derhjemme. Det betaler ret småt, men det kræver ikke mere end din tilstedeværelse, og at du vil modtage og udlevere pakker til dine naboer, når de kommer hjem. Du vælger endda selv dine åbningstider.

Min egen personlige favorit er Rema 1000’s Vigo. Der er mulighed for, at tjene en god lille sjat lommepenge, hvis du har tiden til at hjælpe andre med at handle. Det er oftest ældre, handicappede eller børnefamilier, og købene varierer en del. Det samme gør lønnen. Du vælger selv de opgaver du har lyst til at tage, og binder dig hverken til at tage bestemte områder, dage eller timer. Yderst fleksibelt, især hvis man er studerende. Disse ruter kan tages mellem kl. 10-19 hver dag.

Har du mod på det, så er der også den mulighed at skrive en E-bog. Dette er efterhånden også en populær løsning, men det sælger godt og bidrager fint til ens indkomst. Ydermere kan du tilmelde dig Saxo og Amazon, hvilket nok er de bedste salgskanaler, medmindre du blogger ved siden af…

Så langt så godt, men hvad med pengene?

Der er lige ét skridt mere, som jeg vil mene kan hjælpe med at få et større økonomisk råderum. Det ligger i dit forbrug. Forbruget vil jeg komme meget mere ind på i morgen, når vi tager et kig på FIRE, de største pengeslugere og livsstil generelt.

Savner du mere kan jeg foreslå dig, at tage et kig på bøgerne:

Rich dad, Poor dad – Robert Kiyosaki

100$ Startup – Chris Guillebeu

The 4 hour work week – Timothy Ferris

The richest man in babylon – George Clason

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here